Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Gps & Uteliv »    RAPO-Brännaren Pelletskamin

RAPO-Brännaren Pelletskamin

Artnr: 901120
Original artnr:
Lagerstatus: Artikel har utgått

Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

RAPO-Brännaren är en kamin för utomhusbruk som eldas med träpellets eller grillkol. Ved i mindre format kan också användas. Med Pellets är den nästan helt rökfri.

Brännaren är speciellt utvecklad för stekhällar såsom Muurikka, men även för andra kokkärl och kaffepannor.

Mycket utmärkt på isen vid fisket, då den ej sjunker ner i is och snö eftersom
pelletsen isolerar nedåt. Även perfekt på jaktpasset då den inte ger
ifrån sig någon nämnvärd rök, Riktigt bra att ha med i  båten eller snöskotern när man vill gå i land samt stanna till och laga mat.

Liten och lätt att ta med.

En stadig bärväska ingår.

Robust utförande, tillverkad i rostfritt stål.

FAKTA

Cylinderns mått är 20 i diamter samt 15 cm hög.

Vikt inkl väska; 1350 gram

Brinntid med Pellets är ungefär 1h. Lite mer om man fyller den rågad.

RAPO-Brännaren Pelletskamin
RAPO-Brännaren Pelletskamin

BUTIKENS OMDÖME

"RAPO-brännaren" kom till efter att tillverkarna konstaterat problem med att laga mat på Muurikka-hällen över öppen eld vintertid.

Antingen blev det för hett eller så sjönk häll och eld ner i snön och kvävdes. Då väcktes tanken på att tillverka något som skulle hålla en jämnare värme och inte försvinna ner i snön.

Pellets och grillkol väger inte mycket och tar liten plats, så det var ett naturligt val. Dessutom ger rapobrännaren den behagliga värmande känslan liksom en riktig brasa.

"RAPO-brännaren" kom till efter att tillverkarna konstaterat problem med att laga mat på Muurikka-hällen över öppen eld vintertid.


Antingen blev det för hett eller så sjönk häll och eld ner i snön och kvävdes. Då väcktes tanken på att tillverka något som skulle hålla en jämnare värme och inte försvinna ner i snön.


Pellets och grillkol väger inte mycket och tar liten plats, så det var ett naturligt val. Dessutom ger Rapo-brännaren den behagliga värmande känslan liksom en riktig brasa.

Vi tycker att det är en välgjord och bra modell av pelletskamin, rostfritt är att rekommendera då den ska klara både eld och smält snö, man behöver inte fundera på hållbarheten till skillnad från andra alternativ i vanlig plåt som rostar upp efter några år.

Under sena höstdagar är Rapo-brännaren fantastisk fin att ha med sig på älgpasset. Man kan fylla upp den med pellets hemma och ha brännaren i sin påse, för att sedan ta med den i ryggsäcken. Ha gärna med en lite flaska med tändvätska, skvätta på några matskedar och låt dra in någon minut och tänd där efter. Brännaren ger en fin brasa i upp till en och en halv timme. När den sedan slocknat har man en glödbädd som värmer en del ett tag ytterligare.

Vill man tända om den sen måsta man tömma brännaren på pelletsresterna innan man fyller på, den ska brinna upp ifrån och ner.

Vi rekommenderar denna artikel varmt för jakt och friluftsliv!

Art. nr. DI-925500
Liten Lättviktsyxa
165 kr
Liten och smidig yxa att ha med i ryggsäcken, skotern eller vandring.
Art. nr. ST-718005
Liten Pelletsbrännare Wood Stove
399 kr
En riktigt fint litet bärbart kök som du eldar med pellets, briketter eller annat småflis. Perfekt för en person att ha hem och tända upp för att värma en måltid.
Art. nr. DI-905450
Roster Grillplats Utomhus
389 kr
Roster för att ha på utegrillplatsen. Ger bättre förbränning och minskar röken.
Art. nr. ST-718007
Wood Stove Tower 1 Friluftskök
395 kr
Från Pergite en kamin för frilufts och utomhusbruk som eldas med ved, träpinnar eller grillkol. Liten och lätt att ta med.
Art. nr. ST-718009
Wood Stove Tower 2 Friluftskök
595 kr
Från Pergite en kamin för frilufts och utomhusbruk som eldas med ved, träpinnar eller grillkol. Modell 2 är lite större men ändå liten och lätt att ta med.
Art. nr. LF-98000-H1640-A
Hogue Stock Anpassad Husqvarna 1640 Alu
4675 kr
Houge Stock som är anpassad för Husqvarna 1640 modell med Aluminium underbeslag. Med denna kolv får ditt vapen en helt ny ergonomi och greppvänlig yta. Enkel att montera.
Art. nr. DI-22550
Kulfångare Luftgevär Standard
129 kr
Kulfång för luftvapen, avsett för standard 14x14 cm måltavlor. Stabil och och hållbar konstruktion.
Art. nr. ST-29880
Fällkniv Hagelpatron
99 kr
En rolig och fungerande fällkniv för den jaktintresserade. Lika skaft som liknar en kaliber 12 hagelpatron.
Startsida
Art. nr. DI-404650
Klickpatron 2 Pack Hagelgevär Kal 12 Metall
129 kr
Prisvärt 2 pack med klickpatroner för hagelgevär i kaliber 12 Bra för skytteträning och som skonsam avlastning av gevärets slagstift.
Startsida
Art. nr. PW-9001
Pinewood Kanadaskjorta
499 kr
Pinewoods populära och varmfodrade Kanadaskjorta som hänger med år efter år. En klassisk modell som både passar bra på fritiden och vid jakten.
Startsida
Art. nr. ST-691341
Dubbel Vapenrem Camo Neoprene
495 kr
Stabil och smidig D dubbel Vapenrem i Camo Neoprene. Remmar i nylon. Enkel att montera och ta bort. En fin och praktisk gevärsrem till ett mycket bra pris. Bär ditt vapen smidigt.
Startsida
Art. nr. PW-56790
Pinewood Byxa Reswick Camo REA C58
900 kr
Modern och praktisk Jaktbyxa från Pinewood med behaglig passform.
Startsida
Art. nr. DI-SCBPS-04
Benstöd 15-23 cm Bi-Pod Ledad
675 kr
Ett prisvärt och väl fungerande benstöd för ditt kulgevär. Bipod i standardutförande med ställbar längd från 15 till 23 cm. Monteras i gevärsstockens främre rembygelskruv eller på Picatinnyskena med den medföljande adaptern.
Startsida
Art. nr. LA-1580-7
Lafayette SMART 155 MHz Jaktpaket BL
3300 kr
Lafayette Smart är en innovativ jaktradio som är en vidare utveckling av Lafayette Micro 5. Denna radio har inbyggd BlueTooth. Flertalet nya funktioner och stabilare radiokontakt. Radion är tystare, smartare och säkrare i sin kommunikation. Den är extremt
Startsida
Art. nr. 403011
Slutstycksknopp Svart Gummi
70 kr
Slutstycksknopp eller slutstyckskula för repeterhandtaget till ditt gevär. Gör det enklare att repetera och mantla om med ditt gevär. Tillverkad i Gummi och är en universalmodell som passar de flesta jaktgevär.
Startsida
Art. nr. DI-825050
Skyddsväst För Ölflaska
99 kr
En rolig partyhöjare bland jägare, militärer och poliser med fler.