Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Bodenröken Rostfri Varmrök

Bodenröken Rostfri Varmrök

Artnr: DI-712510
Original artnr:
Lagerstatus: Tillfälligt slut lagervara

3899 kr

Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

Bodenröken en mycket stabil och hållbar rök. En traditionell modell som du värmer upp med eld. 

1,5mm rostfri plåt. För varmrökning av kött och fisk. Rostfria galler i 3 nivåer. I botten på rökutrymmet ligger ett tråg där du lägger enris eller rökspån.

Konstruktionen medger eldande av olika sortes ved då utrymmet för köttet är slutet och smaksätts med det ris eller spån du väljer att smaksätta med.

Vikt 20 kg. Rökugnen är 34 cm djup och 32 cm bred, 8 cm i höjd mellan galler.  

 

Generell anvisning om rökning enligt följande;

Gör upp eld i eldstaden. Draget regleras med Rosettventilen på eldluckan. Skorstenshatten ska vara utdragen ca 25 mm.

Elda tills rökutrymmet är varmt, normalt 5-10 minuter.

Lägg hackat enris eller alspån på dropplåten som placeras i botten av rökutrymmet. Eventuellt kan enris eller spån fuktas en aning.

Lägg in fisk eller det kött som ska rökas på gallret, fisk bör om möjligt ligga på rygg.

Reglera rökmängden med rosettventilen.

Exempel på röktider.
Fisk 0,2 - 0,6 kg 25-40 minuter
Fisk  > 0,6 kg 50 minuter (150-180 C)
Kontrollera att fiskköttet släpper från benen.
Rimmat fläsk  60 minuter (150-180 C)

Bodenröken Rostfri Varmrök