Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Champion High Fly Lerduvekastare

Champion High Fly Lerduvekastare

Artnr: 221120
Original artnr: -
Lagerstatus: Finns i lager

495 kr

st
Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

Champion High Fly Lerduvekastare, en smidig portabel lerduvekastare som klarar att kasta både enkel och dubbelduvor. Välbeprövad och omtyckt modell.

Till skillnad från en handkastare så kan denna lilla modell kasta duvor som går i samma bana var gång och göra det lite enklare för nybörjare och även dig som inte tränar särskilt ofta på lerduveskytte.

Prisvärd modell.

Möjlighet att variera höjdvinkel om så önskas.

Kastaren monteras lämpligen fast i annan tyngre anordning.

Avsedd för vanliga standardduvor, typ Superstar.

FAKTA

Champion Lerduvekastare High Fly


Fjäderspänd 

Klarar två duvor.

Vikt 4,7 kg

Kastar Enkelduva omkring 50-65 meter vid 10 grades vinkel.

Kastar Dubbelduva omkring 30-40 meter vid 10 graders vinkel.

Manövreras av annan person än skytten.

Återspänns manuellt.

 

 

Champion High Fly Lerduvekastare

BUTIKENS OMDÖME

En enkel och kanske den vanligaste modellen av lerduvekastare bland jägare. Ofta brukad som så kallad Trapkastare där du skjuter frånduvor. För att träna till jägarexamen står skytten rakt bakom kastaren och skjuter på så kallade "raka frånduvor". Skytteformen brukar kallas för Jägartrap eller Nordiskt Trap. På tävling brukar man ha ett antal så kallade skjutstationer bakom kastaren. 

Med två kastare kan man relativt lätt skapa en enklare så kallad Skeetbana. Här placerar man ut båda kastarna på lagomt avstånd och har ett antal skjutstationer mellan kastarna. Höjer då svårighetsgraden på träningen. En person per kastare behövs. Variera slumpmässigt utan att skytten vet vem som kastar.

Rolig och nyttig träning inför höstens fågeljakt. Tänkt på att allt skytte ska bedrivas på tillåten plats och med den ammunition som tillåts. 

Tips, ta gärna hjälp av instruktör innan du börjar med lerduveskytte, rätt teknik från början kommer hjälpa dig avsevärt om du är nybörjare, skyttet blir klart bättre och roligare.