Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Gevärstillbehör »    Sun Optics Eftersökslampa

Sun Optics Eftersökslampa

Artnr: AC-S-CLF-GL5
Original artnr: S-CLF-GL5
Lagerstatus:

1995 kr

st
Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

Sun Optics eftersökslampa Vit LED lampa med 750 Lumen och röd laser. Topptestad lampa för eftersök i tidningen Jakt och Jägare. Modellen har en bra lampa med vitt ljus och en röd laserpunkt, punkten är justerbar så att den kan användas som riktmedel vilket medger snabba skott.

3w 750 lumen LED lampa
5 mw röd laser med sido och höjdjusteringar
Switch för att välja bland endast lampa/endast laser/både lampa & laser/av
Av/på knapp för fingret
Två trycksladdar för användning med de flesta pistoler eller gevär
Stålmonteringssystem med låsningsnyckel
Weaverfäste

Fäste för 1tum/30mm kikare finns att köpa som tillbehör.

Batteri 2st CR123A

FAKTA

Allmänt;

I Sverige sker det omkring 60 000 trafikolyckor med vilt årligen samt att vilt skadas i andra situationer med. Med eftersökslampa avser vi lampor som monteras på gevär givetvis fungerar även pannlampa utmärkt vid eftersök.

Lampa för eftersök får endast användas i speciella fall vid jakt. I skrivande stund får eftersökslampor användas vid t.ex avlivning av räv, grävling och vildsvin i samband med jakt. Det finns även restriktioner för att använda en eftersökslampa vid eftersök på skadat vilt.

Vid eftersök i mörker är bra och pålitlig belysning en självklarhet att ha med för att kunna genomföra sitt sök på ett säkert och funktionellt sätt.

Som regel lyser en större lampa upp bättre än en mindre men tänk på att inte välja en för stor och klumpig i fall den ska monteras på geväret.

Många erfarna eftersöksjägare är nu mer överens om att vitt ljus är det som är lämpligast vid eftersök då man i det ser klart bäst. 

 

Sun Optics Eftersökslampa
Sun Optics Eftersökslampa