Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Gps & Uteliv »    GPS - Hundpejl »    Garmin Alpha 100 Inkl T5

Garmin Alpha 100 Inkl T5

Artnr: GN-010-01041-52
Original artnr: 010-01041-52
Lagerstatus: Tillfälligt slut lagervara

6495 kr

st
Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

Garmin Alpha 100 + T 5

Övervaka noggrant varje hunds hastighet, avstånd och riktning. Dessutom får du aviseringar om hundens faktiska status, t.ex. hunden "ställer". En enda Alpha 100 kan spåra upp till 20 hundar eller jaktkamrater på ett avstånd av upp till 14,5 km (T 5) eller 6,5 km (T 5 mini) genom att ta emot signaler från ytterligare Alpha 100-handdatorer, T 5 mini och T 5-hundenheter (säljs separat). Med uppdateringsfrekvenser på upp till 2,5 sekunder hjälper Alpha 100 dig att hålla ett öga på dina hundar. På T 5/T 5 mini ger den toppmonterade GPS-/GLONASS-antennen snabb och tillförlitlig satellitpositionering och den bästa spårningsnoggrannheten, även i krävande miljöer. Eftersom Alpha 100 levereras förladdad med en fritidskarta över Europa kan du hela tiden ha koll på din omgivning och för ännu fler detaljer kan du med det kostnadsfria 1-årsabonnemanget på BirdsEye-satellitbilder få en vy över terrängen, däribland vägar, vatten, skogar.

 

Bättre kontroll
Behåll kontrollen även när hundarna är utom synhåll.
Alpha 100 ger dig mer kontroll vid jakt. Behåll kontrollen även när hundarna är utom synhåll. Med hjälp av geoområden och radievarningar kan du kontrollera hundens rörelser och få ett meddelande när en hund lämnar eller går in i ett angivet område.Med hjälp av Alpha kan du även "prata" med hunden genom vibrations- och ljudsignaler på T 5/T 5 mini-hundenheten. På så sätt kan du fjärrhantera väldresserade hundar.

För att få ut mesta möjliga av livslängden för batteriet till T 5/T 5 mini kan du ändra uppdateringsfrekvensen för hundenheten från din Alpha-handenhet och göra snabba anpassningar efter föränderliga jaktförhållanden. Med Alpha-enheten i basstationsläge tillsammans med BaseCamp (Garmins kostnadsfria planeringsprogramvara) kan du även bekvämt kontrollera var hundar och jaktkamrater befinner sig från den stora skärmen på din surfplatta eller dator. En extra funktion är att du kan starta och stoppa en VIRB-actionkamera som är monterad på hunden med din Alpha-handenhet via T 5/T 5 mini-hundenheten.

Förbättrad säkerhet
Att konfigurera geoområden medan du förbereder dig för att jaga kan hjälpa dig att försäkra dig om att hundarna inte kommer i närheten av farliga områden som vägar eller branta klippor. Med geoområden kan du skapa områden med begränsat tillträde och ställa in signaler som piper när hunden kommer nära. Om hunden kommer nära vägar, kan du fjärraktivera ljusstarka lysdioder på T 5/T 5 mini-hundenheten som förbättrar hundens synlighet. T 5/T 5 mini kan även ställas in på räddningsläge så att radion automatiskt växlar till en lägre uppdateringsfrekvens om batteriet sjunker till under 25 % - på det här sättet försäkrar du dig om att du har ytterligare 12 timmars söktid för att hitta en bortsprungen hund. Vid fara kan du skicka ett nödlarmsmeddelanden till alla anslutna Alpha-enheter som visar din plats, vilket gör att andra i gruppen direkt kan ta sig till dig.

 

Planera din nästa jaktresa

Ta kontroll över nästa jaktäventyr med BaseCamp, Garmins kostnadsfria programvara för turplanering som du kan visa och organisera kartor, waypoints, rutter och spår med. BaseCamp visar topografiska kartdata i två eller tre dimensioner på datorn, inklusive konturlinjer och höjdprofiler. Det kan också överföra en nästan obegränsad mängd satellitbilder till enheten om du har ett abonnemang på BirdsEye-satellitbilder.

Robust och hållbar
Garmin-enheter är kända för sina riktigt robusta konstruktioner som är optimerade för utomhusbruk, och Alpha är ett utmärkt exempel på denna kvalitet. Alpha har en handskvänlig, ljusstark 7,6 cm pekskärm med utmärkt läsbarhet i alla ljusförhållanden, och det robusta höljet är IPX7-vattentåligt för att tåla oavsiktlig nedsänkning i vatten.

T 5 /T 5 mini-hundenheten är ännu mer hållbar och dess material är utformat för att passa de hårda kraven som jakthundhalsband måste uppfylla. Hundenheten är vattentät ned till 1 ATM (10 m) och utrustad med en extremt tålig flätat VHF-stålantenn för tillförlitlig drift även i tät vegetation.

FAKTA

Fysisk aktivitet och prestation
Flyter Nej
Skärmstorlek, B x H 3,8 x 6,3 cm 7,6 cm diagonalt
Batteri Uppladdningsbart litiumjonbatteri (ingår)
Skärmupplösning, B x H 240 x 400 bildpunkter
Fysiska mått 6,4 x 16,5 x 3,8 cm
Gränssnitt USB
Vattenklassning IPX7
Vikt 250 g med standardantenn och batteri
Skärmtyp Transflektiv TFT-pekskärm med 65 000 färger
Batteriets livslängd Upp till 20 timmar (Alpha 100)
Högkänslig mottagare Ja

Kartor och navigering
Accepterar datakort microSDTM-kort (medföljer inte)
Waypoint-punkter/favoriter/platser 4 000
Förladdade kartor
Ja (topografisk)

Baskarta Ja
Rutter 200
Spårlogg 10 000 punkter; 200 sparade spår
Inbyggt minne 8,0 GB (förinlästa kartor exkluderade)
Möjlighet att lägga till kartor Ja
Funktioner
Pekskärm Ja
Extra
Område (beroende på siktlinje): Upp till 14,5 km (T 5), 6,5 km (T 5 mini)

Frekvensband: T 5 mini och T 5 är kompatibla med Astro® 320 ELLER AlphaTM 100. T 5 mini och T 5 kan konfigureras för användning med båda handenheterna, men kan inte spåras samtidigt av både Astro 320 och Alpha 100.

Spårar upp till 20 hundar (T 5) och vänner (Alpha 100) samtidigtGarmin ConnectTM-kompatibel (onlinegemenskap där du kan analysera, kategorisera och dela data) Ja
Sol- och måninformation Ja
Geocachinganpassad Nej
Tidvattentabeller Ja (med Bluechart (tillval))
Kompatibel med egna kartor Ja
Egna intresseplatser (möjlighet att lägga till flera intressanta platser) Ja
productSpecSheetPath
Bildvisare Nej
Barometrisk höjdmätare Ja
Automatisk ruttdragning (ruttdragning med svänganvisningar på vägar) Ja (med tillvalskartor för detaljerade vägar)
Enhet-till-enhet-överföring (delar data trådlöst med liknande enheter) Ja
Jakt-/fiskekalender Ja
Kamera
Nej

Elektronisk kompass Ja (lutningskompenserad, 3 axlar)
Områdesberäkning Ja

 

Garmin Alpha 100 Inkl T5