Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Gps & Uteliv »    RAPO-Brännaren Pelletskamin

RAPO-Brännaren Pelletskamin

Artnr: 901120
Original artnr:
Lagerstatus: Varan slut tills vidare

695 kr

st
Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

RAPO-Brännaren är en kamin för utomhusbruk som eldas med träpellets eller grillkol. Ved i mindre format kan också användas. Med Pellets är den nästan helt rökfri.

Brännaren är speciellt utvecklad för stekhällar såsom Muurikka, men även för andra kokkärl och kaffepannor.

Mycket utmärkt på isen vid fisket, då den ej sjunker ner i is och snö eftersom
pelletsen isolerar nedåt. Även perfekt på jaktpasset då den inte ger
ifrån sig någon nämnvärd rök, Riktigt bra att ha med i  båten eller snöskotern när man vill gå i land samt stanna till och laga mat.

Liten och lätt att ta med.

En stadig bärväska ingår.

Robust utförande, tillverkad i rostfritt stål.

FAKTA

Cylinderns mått är 20 i diamter samt 15 cm hög.

Vikt inkl väska; 1350 gram

Brinntid med Pellets är ungefär 1h. Lite mer om man fyller den rågad.

RAPO-Brännaren Pelletskamin
RAPO-Brännaren Pelletskamin

BUTIKENS OMDÖME

"RAPO-brännaren" kom till efter att tillverkarna konstaterat problem med att laga mat på Muurikka-hällen över öppen eld vintertid.

Antingen blev det för hett eller så sjönk häll och eld ner i snön och kvävdes. Då väcktes tanken på att tillverka något som skulle hålla en jämnare värme och inte försvinna ner i snön.

Pellets och grillkol väger inte mycket och tar liten plats, så det var ett naturligt val. Dessutom ger rapobrännaren den behagliga värmande känslan liksom en riktig brasa.

"RAPO-brännaren" kom till efter att tillverkarna konstaterat problem med att laga mat på Muurikka-hällen över öppen eld vintertid.


Antingen blev det för hett eller så sjönk häll och eld ner i snön och kvävdes. Då väcktes tanken på att tillverka något som skulle hålla en jämnare värme och inte försvinna ner i snön.


Pellets och grillkol väger inte mycket och tar liten plats, så det var ett naturligt val. Dessutom ger Rapo-brännaren den behagliga värmande känslan liksom en riktig brasa.

Vi tycker att det är en välgjord och bra modell av pelletskamin, rostfritt är att rekommendera då den ska klara både eld och smält snö, man behöver inte fundera på hållbarheten till skillnad från andra alternativ i vanlig plåt som rostar upp efter några år.

Under sena höstdagar är Rapo-brännaren fantastisk fin att ha med sig på älgpasset. Man kan fylla upp den med pellets hemma och ha brännaren i sin påse, för att sedan ta med den i ryggsäcken. Ha gärna med en lite flaska med tändvätska, skvätta på några matskedar och låt dra in någon minut och tänd där efter. Brännaren ger en fin brasa i upp till en och en halv timme. När den sedan slocknat har man en glödbädd som värmer en del ett tag ytterligare.

Vill man tända om den sen måsta man tömma brännaren på pelletsresterna innan man fyller på, den ska brinna upp ifrån och ner.

Vi rekommenderar denna artikel varmt för jakt och friluftsliv!