Kalixröken Varmrök
Artnr: 712555
Original artnr:
Lagerstatus: Artikel har utgått

PRODUKTBESKRIVNING
Kalixröken är en välbeprövad och omtyckt rök i stadigt utförande. 2mm plåt. Används för varmrökning av kött och fisk. Galler i 3 nivåer. I rökutrymmet ligger ett tråg där du lägger enris eller rökspån.
Konstruktionen medger eldande av bjökved eller annan ved då utrymmet för köttet är helt slutet. Reglerbart drag.
Vikt 32 kg. Rökugnen är 33 cm djup och 30 cm bred, 7 cm i höjd mellan galler.
Generell anvisning om rökning enligt följande;
Gör upp eld i eldstaden. Draget regleras genom att asklådan skjuts ut eller in. Skorstenshatten ska vara utdragen ca 25 mm.
Elda tills rökutrymmet är varmt, normalt 4-8 minuter.
Lägg hackat enris eller alspån på dropplåten som placeras i botten av rökutrymmet. Eventuellt kan enris eller spån fuktas en aning.
Lägg in fisk eller det kött som ska rökas på gallret, fisk bör om möjligt ligga på rygg.
Reglera rökmängden med rökregulatorhuven.
Exempel på röktider.
Fisk 0,2 - 0,6 kg 25-40 minuter
Fisk > 0,6 kg 50 minuter (150-180 C)
Kontrollera att fiskköttet släpper från benen.
Rimmat fläsk 60 minuter (150-180 C)
Några olika recept ingår med röken.