Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Kötthantering & Utfodring »    Rökflis Norrländsk Al 5 liter

Rökflis Norrländsk Al 5 liter

Artnr: PT-2007
Original artnr:
Lagerstatus: Finns i lager

125 kr

st
Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

Norrländskt Rökflis från Al. Innehåller blandad storlek på Alflis som ligger omkring 3-30 mm. Passar utmärkt i kolgrill, tvåkammargrill och även vissa rökar typ Kalixröken med fler.

Genom sin varierande storlek genereras röken jämnare och mer långvarigt. De mindre spånflisen ger rök snabbt och allt eftersom bildas rök från de större bitarna.

Beroende på rökens eller grillens utförande kan rökflisen användas både torkad som blötlagd. Blöt Alspånsflis rekommenderas i fall den läggs direkt på t.ex. grillkol, briketter eller glödbädd. Filsen kan då gärna ligga ett helt dygn i vatten.

Volym 5 liter.

Norrländskt Alträ.

FAKTA

Alflis - Rökflis

Volym 5 liter.

Normalstorlek på flis 3-30 mm.

Torkat Norrländskt träflis från al

Tillverkad i Boden

 

Lite allmänt om rökning och tillredning av kött, fisk, vilt på grill.

Det finns många sätt att röka kött och andra råvaror, tillagningsmetoder och vilken rök eller grill man använder är några av de faktorer som man måste utgå ifrån. De flesta sorter och storlekar på spån går många gånger att använda men rätt sorts trä och storlek underlättar ett bra och enkelt resultat. Alspån är ett av de vanligaste träslagen som används vid rökning här i Sverige. Alträ ger en relativt neutral och mild röksmak vilket passar bra till nötkött och vilt och fisk. Har man viltkött med viss säregen viltsmak så kan man välja annat träslag som ger en kraftigare röksmak.

Ska du göra pålägg eller delikatesser så bör du göra det en lämplig rök. Vill du laga mat efter så kallade rökrecept gör man det på grill med lock. Spån eller flis kan läggas direkt bland grillglöden, är man ovan bör man börja försiktigt med någon lite näve i och med att man inte kan ta bort spånen sen, här måste spånen som regel blötas ordentligt. Blöt spån kan sänka temperaturen något i grillen under en tid. Har man spån i ett separat plåtfat kan man reglera röksmaken genom att helt ta bort det efter en tid, fat måste man som regel måste ha i en gasolgrill. Spånen kan har vara ganska finflisad, typ 2 - 4 mm.

Det går som sagt att generera rök på många sätt i grillen, Rökfat på glöden och köttet på indirekt värme är en variant.

Det man grillar måste få vara en viss tid på grillen, från 20 minuter och mer för att maten ska hinna få röksmak. Mängd spån och tid ger mer röksmak.

Helre för lite rökt än för mycket! Ligger köttet riktigt nära rökspånen så blir röksmaken intensivare. Tänk på att man absolut inte får sota köttet, vilket är mycket ohälsosamt. Uppstår det någon form av svart sotrök måsta man åtgärda det. Det är röksmaken man vill ha.

Tips vid rökning i klotgrill kan vara att ha spjället under ordentligt öppet och det i locket ganska strypt men här måste du testa dig fram.

För en jägare med det vilda skafferiet finns massor av fantastiska variationer och möjligheter till god matlagning.

 

 

 

Rökflis Norrländsk Al 5 liter

BUTIKENS OMDÖME

Rökning av kött och matlagning med Rökflis på grillen har blivit allt mer populärt. Tyvärr så kan miljöpåverkan bli ganska stor då vissa fabrikat av spån och flis skickats hit från andra kontinenter. Alskog av bästa kvalitet har vi gott om här i norr vilket vi självklart bör ta till vara på.

Art. nr. DI-712790
Analog Termometer Rök 0-300 Grader
119 kr
Termometer för varmrök, rostfritt stål, graderad 0-300 grader C.
Art. nr. DI-905450
Roster Grillplats Utomhus
389 kr
Roster för att ha på utegrillplatsen. Ger bättre förbränning och minskar röken.
Art. nr. SP-HN2314500005H
Sportec Luftgevärskulor 4,5 mm
69 kr
Standard luftvapenkulor av HN Sport. Mycket fina, prisvärda och väl skjutande luftgevärskulor.
Art. nr. DI-420550
Väska för Gevärsstock med Patronhållare Grön
225 kr
Art. nr. PW-3126
Pinewood Skjorta Dallas REA
289 kr
Behagligt mjuk flanell i snyggt mönster från Pinewood.
Art. nr. PW-50850569
Pinewood Friluftsbyxa Caribou Copper REA
489 kr
Modern och praktisk friluftsbyxa från Pinewood med behaglig passform. Tillverkad i Pinewoodas slitstarka vattenavvisande TC-Lite material.
Art. nr. DI-221120
Lerduvekastare Handkastare
89 kr
Handkastare rolig och enkel att ha med och funkar i alla lägen, kan användas av både höger och vänsterhänta.
Art. nr. DI-AN-3115
Suprasel Nitritsalt 2,5 Kg
149 kr
Nitritsalt, salt med 0,6% Nitrit. För att torka kött och röka kött. Salt med Nitrit används av charkindustrin vid förädling av nöt och viltkött.
Startsida
Art. nr. LF-RE-824
Rivers Edge Toapapper Camo
149 kr
Ta inga risker i skogen. Att synas eller att inte synas kan vara väl så viktigt i alla lägen. Rivers Edge toapapper är givet för den hängivna jägaren.
Startsida
Art. nr. DI-404550
Klickpatron 4 Pack Kulgevär Metall .308 Win
119 kr
Prisvärt 4 pack med klickpatroner för kaliber .308 Winchester kulgevär. Bra för skytteträning och som skonsam avlastning av gevärets slagstift.
Startsida
Art. nr. LA-1480-1
Lafayette SMART 31 MHz Jaktpaket
2600 kr
Lafayette Smart är en ny innovativ jaktradio som har mångt fler funktioner än ändra tidigare radiomodeller. Radion är tystare, smartare och säkrare i sin kommunikation. Den är extremt strömsnål och har hölje i metall.
Startsida
Art. nr. DI-404650
Klickpatron 2 Pack Hagelgevär Kal 12 Metall
129 kr
Prisvärt 2 pack med klickpatroner för hagelgevär i kaliber 12 Bra för skytteträning och som skonsam avlastning av gevärets slagstift.
Startsida
Art. nr. DI-SCBPS-06
Benstöd 40-65 cm Bi-Pod Ledad
850 kr
Bipod i standardutförande för sittande på mark, ställbar längd från 40 till 65 cm. Monteras i gevärskolvens rembygelskruv eller på Picatinnyskena med den medföljande adaptern.
Startsida
Art. nr. 905550
Brassa På Eldningsunderlag Maxi
750 kr
BRASSAPÅ gör att Du snabbt kan börja elda direkt på snön utan att behöva skotta eller förbereda ett stadigt underlag att elda på. Veden staplas direkt på eldningsunderlaget. väger lite och tar liten plats.
Startsida
Art. nr. DI-223590
Skjutmål Tre i Rad Luftgevär
239 kr
Tävla i Tre i Rad med ditt luftgevär. Ett roligt skjutmål som går ut på att få tre lika i rad. Dock inte helt så enkelt som att kryssa och ringa på pappret.
Startsida
Art. nr. ST-675025
Grey Oak Klickpatron 2 Pack Hagelgevär Kal 12 Metall
159 kr
Klickpatroner för hagelgevär i kaliber 12 Bra för skytteträning och som skonsam avlastning av gevärets slagstift.