Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Patron & Vapenförvaring »    Vapenskåp Gevär »    Safepower SP 88 Vapenskåp

Safepower SP 88 Vapenskåp

Artnr: 430160-G
Original artnr: SP88
Lagerstatus: Beställningsvara, ca 7 dagars leveranstid

9395 kr

st
Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

Safepower SP 88 är ett stort vapenskåp som man lämpligen kan förvara upp till sexton gevär i. Här har du ett rymligt vapenskåp som inte behöver förankras.

SP 88 levereras med topphylla, vändbar skiljevägg som tillsammans med två mellanhyllor bildar tre ordentliga förvaringsfack. Ytterligare fem förvaringsfack samt nyckelkroklist finns i skåpdörren. Filtmatta ligger på skåpets botten, stöd för gevärspiporna följer med och kan monteras efter egna önskemål.

Skåpet har nyckellås. När det gäller nyckellås har du som vapenägare ett visst ansvar, se info längre ner.

För montering av skåpet finns 14 mm. hål upptagna, två i rygg samt fyra i botten. Dörren sitter högerhängd. Detta vapenskåp har nyckellås och två nycklar medföljer.

Vapenskåp är egentligen ett så kallat säkerhetsskåp med klassning SS3492 och där man anpassat inredning och hyllor så att hela gevär kan ställas in i skåpet. Klassningen intygar att din vapenförvaring uppnår ett godtagbart stöldskydd för dina vapen. Det gäller tjockleken på plåten i skåpet. Låset måste uppfylla vissa normer. SS3492 skåp ska även ha vissa säkringar i dörren som ska blockera dörren om någon försöker skära eller bryta sönder den.

Som nyexaminerad jägare kan det ibland vara lite svårt att välja storlek på vapenskåp. Det brukar ganska snabbt bli ganska trångt i mindre skåp, redan med 3-4 vapen med med ammunitionen kan man ha fyllt mindre skåp som väger under 100 kg. En annan viktig aspekt är hur vida du kan montera fast mindre vapenskåp alternativt få tag i vikter som ryms i skåpet och att sedan även rymma vapen med ammunition. Skåp som väger under 150 kg måste förankras eller viktas upp. Det är inte alltid helt enkelt. Förankringen ska göras i byggnadsstommen. Träväggreglar eller betongväggar och golv. Man brukar använda Franska skruvar eller expanderbultar som är kring 10 cm långa. Här bör du kontrollera att det är ok att borra så djupa hål i väggarna utan att riskera att borra i ledningar, rör med mera, helst om du bor i en hyresrätt.

Safepower SP 88 väger 152 kg - vapenskåpet i denna artikel kan vara fristående. Tänk gärna på att placera vapenskåpet i bostaden så att det inte syns så väl. Klädkammare eller förråd i bostadsdelen brukar var bästa stället. Man får inte placera ett vapenskåp i fristående byggnader på sin gård. Vapen ska förvaras i din bostadsbyggnad. Man får ha ett skåp i garage om garaget är ihopbyggt med huset och att du har ingång mellan bostadsdelen och garaget.

Storleksmässigt så är Safepower SP 88 ett bra skåp för dig som har sex vapen och kanske någon ljuddämpare och extra pipa. Gevären ryms relativt ledigt i skåpet och du har extra hyllar där du förvarar dämpare, magasin och andra vapentillbehör. Bra med fack för ammunition och vapenlicenserna med mera.

Med större skåp så är risken mindre för att man stöter i gevären i varandra då de står i skåpet, det blir även lättare att ställa in och ta ur gevären från skåpen när dörröppningen är större.

Om förlust av en nyckel sker kan ny nyckelsatts beställas av tillverkaren, låset i skåpet kan då kalibreras om till den nya nyckelsatsen på ett enkelt sätt.

Pris avser hemleverans.

FAKTA

Höjd: 1500 m.m.  
Bredd: 550 m.m.  
Djup: 400 m.m.  
Vikt: 152 Kg

 

Installation och fast montering av vapenskåp.

Enligt svensk standard SSF3492 gäller följande när du förvarar vapen i ditt skåp.

Enligt föreskrifter i skrivande stund 2019 12, reservation för att ändringar i föreskrifter kan ha skett här efter.

Säkerhetsskåp med vikt som understiger 150 kg skall vara förankrat i byggnadsstommen och ge minst samma motstånd mot lossbrytning av säkerhetsskåpet som fodras för skåpets forcering.

Vi rekommenderar dock att du alltid förankrar ditt säkerhetsskåp oavsett vad det kommer att innehålla.

Vid förankring rekommenderas följande fästelement:

Gäller skåp som är försett med fyra hål i ryggen och fyra i botten.

Vägg och golv av trä. Fransk träskruv 10 mm, minst 80 mm lång samt bricka.

Vägg och golv av betong. Expanderbult 10 mm, minst 80 mm lång samt bricka.

Vid fri placering, ej förankring. Försegla hålen i skåpets baksida och botten med vagnsbult som har muttern i skåpets insida.

Av säkerhetsskäl är nycklarna ej identifierbara och kan inte beställas i efterhand. Förvara därför ej reservnycklar i skåpet.

Kontrollera låsningen med bägge nycklarna innan du tar skåpet i bruk.

Inga förändringar av skåpet såsom nya hål etc får göras. Då kommer certifikatet som skåpet har, inte längre att gälla. Samtliga skåp genomgår en omfattande kontroll innan leverans.

 

 

Vapenskåp med Nyckellås och förvaring av nycklar

Bra att veta. Nyckar som passar till lås ska vara väl undangömda då du inte har de på dig. Endast du själv ska känna till vars de finns. Om vapen tillgrips i skåpet och det har öppnas med nyckel så kan och brukar försäkringsbolag neka ersättning.

 

Safepower SP 88 Vapenskåp
Art. nr. SP-HN2314500005H
Sportec Luftgevärskulor 4,5 mm
69 kr
Standard luftvapenkulor av HN Sport. Mycket fina, prisvärda och väl skjutande luftgevärskulor.
Art. nr. PW-3126
Pinewood Skjorta Dallas REA
289 kr
Behagligt mjuk flanell i snyggt mönster från Pinewood.
Art. nr. DI-22650
Kulfångare Figurmål Luftgevär
249 kr
Kombinerat kulfång för luftvapen som har två figurer att skjuta på och även avsett för standard 14x14 cm måltavlor.
Art. nr. 905550
Brassa På Eldningsunderlag Maxi
695 kr
BRASSAPÅ gör att Du snabbt kan börja elda direkt på snön utan att behöva skotta eller förbereda ett stadigt underlag att elda på. Veden staplas direkt på eldningsunderlaget. väger lite och tar liten plats.
Art. nr. 905560
Brassa På Eldningsunderlag MaxiPlus
795 kr
BRASSAPÅ gör att Du snabbt kan börja elda direkt på snön utan att behöva skotta eller förbereda ett stadigt underlag att elda på. Veden staplas direkt på eldningsunderlaget. väger lite och tar liten plats. Maxiplus är för lite större brasor.
Art. nr. DI-SCBPS-04
Benstöd 15-23 cm Bi-Pod Ledad
599 kr
Ett prisvärt och väl fungerande benstöd för ditt kulgevär. Bipod i standardutförande med ställbar längd från 15 till 23 cm. Monteras i gevärsstockens främre rembygelskruv eller på Picatinnyskena med den medföljande adaptern.
Art. nr. 710221
Tenderum - Mörningstimer Väggmodell
425 kr
Kött behöver hänga för att bli mört och välsmakande, men det kan vara svårt att veta hur länge. Med en Mörningstimer har du alltid full kontroll. Väggmodellen dig värdefull information om förhållandena i hängningsutrymmet.
Art. nr. PW-50850569
Pinewood Friluftsbyxa Caribou Copper REA
489 kr
Modern och praktisk friluftsbyxa från Pinewood med behaglig passform. Tillverkad i Pinewoodas slitstarka vattenavvisande TC-Lite material.
Startsida
Art. nr. DI-SMV-1002
Firebox 4P Hopfällbar Eldstad Rostfri Stor Panna
2595 kr
Firebox 4P Rostfri eldstad som kan fällas ihop till en väska. Utmärkt att ha med vinterårstiden då man enkelt gör upp eld på snön, även bra att ha sommartid för att undvika skogsbränder med mera. Här har vi en egen varian med en bra stor modell av stekpan
Startsida
Art. nr. DI-223590
Skjutmål Tre i Rad Luftgevär
239 kr
Tävla i Tre i Rad med ditt luftgevär. Ett roligt skjutmål som går ut på att få tre lika i rad. Dock inte helt så enkelt som att kryssa och ringa på pappret.
Startsida
Art. nr. DI-SCBPS-06
Benstöd 40-65 cm Bi-Pod Ledad
695 kr
Bipod i standardutförande för sittande på mark, ställbar längd från 40 till 65 cm. Monteras i gevärskolvens rembygelskruv eller på Picatinnyskena med den medföljande adaptern.
Startsida
Art. nr. 712550
Dororöken - Varmrök
Röken är tillverkad av Samhall i Dorotea. Avesedd för rökning av fisk och kött. Röken eldas med briketter, grillkol, ved, eller pellets vilket ger köttet en mycket god smak.
Startsida
Art. nr. DI-223510
Skjutmål Djurfigurer Luftgevär
99 kr
Djurfigurer för luftgevär. Ställ upp de på rad och träna eller tävla med vänner och bekanta. Ett roligt och billigt nöje.
Startsida
Art. nr. DI-420550
Väska för Gevärsstock med Patronhållare Grön
225 kr
Startsida
Art. nr. SMV-1002
Firebox 4P Hopfällbar Eldstad Rostfri
2595 kr
Firebox 4P Rostfri eldstad som kan fällas ihop till en väska. Utmärkt att ha med vinterårstiden då man enkelt gör upp eld på snön, även bra att ha sommartid för att undvika skogsbränder med mera. Stekhäll med fler tillbehör ingår.
Startsida
Art. nr. DI-221120
Lerduvekastare Handkastare
89 kr
Handkastare rolig och enkel att ha med och funkar i alla lägen, kan användas av både höger och vänsterhänta.