Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Safepower SP 88 Vapenskåp

Safepower SP 88 Vapenskåp

Artnr: 430160-G
Original artnr: SP88
Lagerstatus: Beställningsvara, ca 7 dagars leveranstid

8395 kr

st
Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

Safepower SP 88 är ett stort vapenskåp som man lämpligen kan förvara upp till sexton gevär i. Här har du ett rymligt vapenskåp som inte behöver förankras.

SP 88 levereras med topphylla, vändbar skiljevägg som tillsammans med två mellanhyllor bildar tre ordentliga förvaringsfack. Ytterligare fem förvaringsfack samt nyckelkroklist finns i skåpdörren. Filtmatta ligger på skåpets botten, stöd för gevärspiporna följer med och kan monteras efter egna önskemål.

Skåpet har nyckellås. När det gäller nyckellås har du som vapenägare ett visst ansvar, se info längre ner.

För montering av skåpet finns 14 mm. hål upptagna, två i rygg samt fyra i botten. Dörren sitter högerhängd. Detta vapenskåp har nyckellås och två nycklar medföljer.

Vapenskåp är egentligen ett så kallat säkerhetsskåp med klassning SS3492 och där man anpassat inredning och hyllor så att hela gevär kan ställas in i skåpet. Klassningen intygar att din vapenförvaring uppnår ett godtagbart stöldskydd för dina vapen. Det gäller tjockleken på plåten i skåpet. Låset måste uppfylla vissa normer. SS3492 skåp ska även ha vissa säkringar i dörren som ska blockera dörren om någon försöker skära eller bryta sönder den.

Som nyexaminerad jägare kan det ibland vara lite svårt att välja storlek på vapenskåp. Det brukar ganska snabbt bli ganska trångt i mindre skåp, redan med 3-4 vapen med med ammunitionen kan man ha fyllt mindre skåp som väger under 100 kg. En annan viktig aspekt är hur vida du kan montera fast mindre vapenskåp alternativt få tag i vikter som ryms i skåpet och att sedan även rymma vapen med ammunition. Skåp som väger under 150 kg måste förankras eller viktas upp. Det är inte alltid helt enkelt. Förankringen ska göras i byggnadsstommen. Träväggreglar eller betongväggar och golv. Man brukar använda Franska skruvar eller expanderbultar som är kring 10 cm långa. Här bör du kontrollera att det är ok att borra så djupa hål i väggarna utan att riskera att borra i ledningar, rör med mera, helst om du bor i en hyresrätt.

Safepower SP 88 väger 152 kg - vapenskåpet i denna artikel kan vara fristående. Tänk gärna på att placera vapenskåpet i bostaden så att det inte syns så väl. Klädkammare eller förråd i bostadsdelen brukar var bästa stället. Man får inte placera ett vapenskåp i fristående byggnader på sin gård. Vapen ska förvaras i din bostadsbyggnad. Man får ha ett skåp i garage om garaget är ihopbyggt med huset och att du har ingång mellan bostadsdelen och garaget.

Storleksmässigt så är Safepower SP 88 ett bra skåp för dig som har sex vapen och kanske någon ljuddämpare och extra pipa. Gevären ryms relativt ledigt i skåpet och du har extra hyllar där du förvarar dämpare, magasin och andra vapentillbehör. Bra med fack för ammunition och vapenlicenserna med mera.

Med större skåp så är risken mindre för att man stöter i gevären i varandra då de står i skåpet, det blir även lättare att ställa in och ta ur gevären från skåpen när dörröppningen är större.

Om förlust av en nyckel sker kan ny nyckelsatts beställas av tillverkaren, låset i skåpet kan då kalibreras om till den nya nyckelsatsen på ett enkelt sätt.

Pris avser hemleverans.

FAKTA

Höjd: 1500 m.m.  
Bredd: 550 m.m.  
Djup: 400 m.m.  
Vikt: 152 Kg

 

Installation och fast montering av vapenskåp.

Enligt svensk standard SSF3492 gäller följande när du förvarar vapen i ditt skåp.

Enligt föreskrifter i skrivande stund 2019 12, reservation för att ändringar i föreskrifter kan ha skett här efter.

Säkerhetsskåp med vikt som understiger 150 kg skall vara förankrat i byggnadsstommen och ge minst samma motstånd mot lossbrytning av säkerhetsskåpet som fodras för skåpets forcering.

Vi rekommenderar dock att du alltid förankrar ditt säkerhetsskåp oavsett vad det kommer att innehålla.

Vid förankring rekommenderas följande fästelement:

Gäller skåp som är försett med fyra hål i ryggen och fyra i botten.

Vägg och golv av trä. Fransk träskruv 10 mm, minst 80 mm lång samt bricka.

Vägg och golv av betong. Expanderbult 10 mm, minst 80 mm lång samt bricka.

Vid fri placering, ej förankring. Försegla hålen i skåpets baksida och botten med vagnsbult som har muttern i skåpets insida.

Av säkerhetsskäl är nycklarna ej identifierbara och kan inte beställas i efterhand. Förvara därför ej reservnycklar i skåpet.

Kontrollera låsningen med bägge nycklarna innan du tar skåpet i bruk.

Inga förändringar av skåpet såsom nya hål etc får göras. Då kommer certifikatet som skåpet har, inte längre att gälla. Samtliga skåp genomgår en omfattande kontroll innan leverans.

 

 

Vapenskåp med Nyckellås och förvaring av nycklar

Bra att veta. Nyckar som passar till lås ska vara väl undangömda då du inte har de på dig. Endast du själv ska känna till vars de finns. Om vapen tillgrips i skåpet och det har öppnas med nyckel så kan och brukar försäkringsbolag neka ersättning.

 

Safepower SP 88 Vapenskåp