Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Safepower SP 88 Vapenskåp

Safepower SP 88 Vapenskåp

Artnr: 430150-H
Original artnr: SP88
Lagerstatus: Beställningsvara, ca 7 dagars leveranstid

5995 kr

st
Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

Safepower SP 88 är ett stort vapenskåp som man lämpligen kan förvara upp till sexton gevär i. Här har du ett rymligt vapenskåp som inte behöver förankras.

SP 88 levereras med topphylla, vändbar skiljevägg som tillsammans med två mellanhyllor bildar tre ordentliga förvaringsfack. Ytterligare fem förvaringsfack samt nyckelkroklist finns i skåpdörren. Filtmatta ligger på skåpets botten, stöd för gevärspiporna följer med och kan monteras efter egna önskemål.

Skåpet har nyckellås. När det gäller nyckellås har du som vapenägare ett visst ansvar, se info längre ner.

För montering av skåpet finns 14 mm. hål upptagna, två i rygg samt fyra i botten. Dörren sitter högerhängd. Detta vapenskåp har nyckellås och två nycklar medföljer.

Vapenskåp är egentligen ett så kallat säkerhetsskåp med klassning SS3492 och där man anpassat inredning och hyllor så att hela gevär kan ställas in i skåpet. Klassningen intygar att din vapenförvaring uppnår ett godtagbart stöldskydd för dina vapen. Det gäller tjockleken på plåten i skåpet. Låset måste uppfylla vissa normer. SS3492 skåp ska även ha vissa säkringar i dörren som ska blockera dörren om någon försöker skära eller bryta sönder den.

Som nyexaminerad jägare kan det ibland vara lite svårt att välja storlek på vapenskåp. Det brukar ganska snabbt bli ganska trångt i mindre skåp, redan med 3-4 vapen med med ammunitionen kan man ha fyllt mindre skåp som väger under 100 kg. En annan viktig aspekt är hur vida du kan montera fast mindre vapenskåp alternativt få tag i vikter som ryms i skåpet och att sedan även rymma vapen med ammunition. Skåp som väger under 150 kg måste förankras eller viktas upp. Det är inte alltid helt enkelt. Förankringen ska göras i byggnadsstommen. Träväggreglar eller betongväggar och golv. Man brukar använda Franska skruvar eller expanderbultar som är kring 10 cm långa. Här bör du kontrollera att det är ok att borra så djupa hål i väggarna utan att riskera att borra i ledningar, rör med mera, helst om du bor i en hyresrätt.

Safepower SP 88 väger 152 kg - vapenskåpet i denna artikel kan vara fristående. Tänk gärna på att placera vapenskåpet i bostaden så att det inte syns så väl. Klädkammare eller förråd i bostadsdelen brukar var bästa stället. Man får inte placera ett vapenskåp i fristående byggnader på sin gård. Vapen ska förvaras i din bostadsbyggnad. Man får ha ett skåp i garage om garaget är ihopbyggt med huset och att du har ingång mellan bostadsdelen och garaget.

Storleksmässigt så är Safepower SP 88 ett bra skåp för dig som har sex vapen och kanske någon ljuddämpare och extra pipa. Gevären ryms relativt ledigt i skåpet och du har extra hyllar där du förvarar dämpare, magasin och andra vapentillbehör. Bra med fack för ammunition och vapenlicenserna med mera.

Med större skåp så är risken mindre för att man stöter i gevären i varandra då de står i skåpet, det blir även lättare att ställa in och ta ur gevären från skåpen när dörröppningen är större.

 

 

Om förlust av en nyckel sker kan ny nyckelsatts beställas av tillverkaren, låset i skåpet kan då kalibreras om till den nya nyckelsatsen på ett enkelt sätt.

Förnärvarande finns det skåp i boden att hämta för 5595 kr.

Skåpet kan levereras hem till gatuadress, pris inkl. frakt 6590 Kr.

 

FAKTA

Höjd: 1500 m.m.  
Bredd: 550 m.m.  
Djup: 400 m.m.  
Vikt: 152 Kg

Leveransinformation och avhämtning av Vapenskåp

Skåpmodeller som finns i Boden kan hämtas och betalas direkt över disk. Kontrollera gärna med butiken innan avhämtning att vi har disponibla skåp hemma. Ni får hjälp med lastning i personbil eller på släp.

Vid avhämtning i Huddinges huvudlager får ni mailat order, kvitto eller fakturaunderlag av oss. Där efter får ni kontakuppgifter dit för att bestämma tid för avhämtning. De hjälper till med lastning.

Vid hemleverans skickas skåpet normalt från lager i Huddinge. Förutsatt att skåpet finns i deras lager så brukar leveranstiden vara mellan två och fyra arbetsdagar. Ni får en avisering innan skåpet levereras. Utkörningsbilen lossar skåpet på er gårdsplan förutsatt att det finns farbar väg med lastbil. Person måste finnas på plats vid mottaganden som kan godkänna och skriva under mottagandet av skåpet.

Kontakta gärna butiken vid fler frågor.

 

Vapenskåp med Nyckellås och förvaring av nycklar

Bra att veta. Nyckar som passar till lås ska vara väl undangömda då du inte har de på dig. Endast du själv ska känna till vars de finns. Om vapen tillgrips i skåpet och det har öppnas med nyckel så kan och brukar försäkringsbolag neka ersättning.

 

Safepower SP 88 Vapenskåp