Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

VAPEN »    Kulgevär »    Tikka T3x Lite Stainless Kulgevär

Tikka T3x Lite Stainless Kulgevär

Artnr: SA-004
Original artnr:
Lagerstatus: Beställningsvara

Kontakta butiken för mer information.

Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

Den nydesignade Tikka T3x serien är här.
Packad med nya detaljer ger dessa studsare bästa möjliga funktionalitet och precision

FÖRBÄTTRAT GREPP
Syntetkolvarna på T3x har nya greppytor med assymetriskt mönster som skapar bättre friktion och ger ett absolut säkert grepp.

MODULÄR KOLV
T3x med syntetkolv har utbytbara pistolgrepp med två olika vinklar. Ett öppnare och ett brantare med lite mer handutfyllnad. Kolven ger även möjlighet att sätta på eller ta av en bredare framstock.

Extra pistolgrepp och framstock säljs som lösa reservdelar.

LJUDDÄMPAD SYNTETKOLV
Med ett skuminlägg har syntetkolvarna fått mindre resonanseffekt och du kan ta dig fram tystare i skogen.

STYRHYLSA I METALL
T3x slutstyckshylsa tillverkas i metall och ger ett bättre skydd för bakre delen av slutstycket och slagstift och håller nu en kvalitet värdigt en Tikka.

NYDESIGNAD OVANSIDA PÅ LÅDAN
Ovansidan av lådan har fått ytterligare infästningspunkter för montage av picatinnyskenor. Den har också rensats från de tidigare spåren så nu är det en mer hållbar design som dessutom är mer estetiskt tilltalande.

STÖRRE UTKASTARPORT
T3x har en djupare och längre utkastarport för ett förbättrat utkast, och gör det även enklare att skottvis toppmata bössan.

REKYLKLACK I STÅL
För ytterligare förbättrad livslängd på rekylklacken så tillverkas den numera i stål.

FAKTA

RIKTMEDEL
Vapnet levereras oftast utan öppna riktmedel, de finns dock som tillval och integrerade spår för kikarmontage finns på lådan. Där finns också gängor för standardmontage av Weaver och Picatinny fästen.

LÅDA
Byggd på T3-låda med två låsklackar. Slutstycket i rostfritt stål har fjäderbelastad utkastare och kan enkelt plockas isär för rengöring och vård. Slutstyckeshandtaget har en 70 graders öppningsvinkel som gör det lätt att använda. En av marknadens mest beprövade, stabila och uppskattade lådor.

PIPA
Kallhamrad pipa av högkvalitativ rostfritt stål eller CrMo. Friliggande på modeller med träkolv. Pipan är fastsatt i lådan med en kraftig gänga för maximal säkerhet. Pipan är krönt för bästa precision.

MAGASIN
Löstagbart enkelradigt magasin i slitstarkt glasfiber. Magasinkapaciteten ligger på mellan 3 och 6 skott beroende på kaliber.

AVTRYCKARE
En bekväm avtryckare av stål med vertikala spår för ett bättre grepp, även när skytten bär handskar. Enkel att justera direkttrycket från 1-2 kg. Alla modeller finns med snälltryck som tillval.

Tikka T3x Lite Stainless Kulgevär