Kontakta oss
Företaget
Köpinformation
Frakt 59 kr upp till 20 kg

Vaska Guld Panna

Vaska Guld Panna

Artnr: DI-980550
Original artnr:
Lagerstatus: Finns i lager

190 kr

st
Klarna

PRODUKTBESKRIVNING

Att vaska guld kan vara en rolig, spännande och lärorik sysselsättning för barn och familj. Här kan man lära sig mer om geologi och mineraler och man får en lärorik fin naturupplevelse. Inom Sverige har vi på många håll ganska goda möjligheter att vaska fram lite guldkorn bland vattendrag och bäckar. 

Det här är den vanligaste modellen av vaskpanna som man brukar använda vid guldvaskning. En stabil och klassisk panna för att vaska guld. 35,5 cm i diameter. Den blå färgen ger bra kontrast mot sand, mineraler och guldkorn.

SGU har tagit fram 5 olika kartor över hela sverige där man har markerat ut platser med lite bättre förusättningar för att hitta guld.

Du kan se eller ladda ner dessa kartor här längre ner.

 

Lite kort om hur du kan hitta platser med guld.

Med en guldvaskarpanna, en jordspade, förstoringsglas och en eller några bra förvaringsburkar har du det du egentligen behöver för att prova söka guld på ett lekvänligt och billigt sätt. Om intresset sen tilltar kan man fördjupa sig mer inom ämnet och köpa till ytterligare utrustning. 

Börja med att kolla på SGUs karta och se om ni hittar något intressant område där förutsättningarna ska vara bättre att hitta guld. Kika gärna sen på en mer detaljerad friluftskarta för att utse en mer exakt plats vid en sjö, bäck eller annat vattendrag. Gärna ett ställe som ligger ut med någon bergsida.

Har ni väl hittat ett bra ställe och på plats tagit några spadtag och se börjat hitta svartsand så är du på rätt väg då är sannolikheten större att guldet där.

OBS, tänk på att det kan behövas tillstånd för att få gräva på annas mark även om det bara är några spadtag. 

SGU´s Guldletarkartor är uppdelade på fem områden vilka du hittar här nedan, karta ett är längst i norr och fem längst i söder. Det finns många intressanta platser runt om i hela vårt avlånga land att prova på. Kartorna är framtagna av Statens Geologiska Institut, på deras sida kan ni läsa mer om att leta mineraler.

Karta 1

Karta 2

Karta 3

Karta 4

Karta 5

 

 

FAKTA

Vaskpanna för Guld och Mineral.

Material; Plast

Färg; Blå

Höjd; 80 mm

Diameter; 355 mm

Lite allmänt om guldets förekomst i Sverige

När en bergart som innehåller guld utsätts för väder och vind kommer den förr eller senare att brytas ner och guldpartiklarna frigörs. Det nedbrutna materialet transporteras sen bort av bäckar och floder. De tunga guldpartiklarna sjunker till botten i vattendragen eller fastnar i gropar eller andra "fällor" längs vattnets väg och bildar vaskavlagringar.

Guld har kemisk beteckning Au, det härstammar från latinska ordet Aurum och lär betyda strålande Gryning. Guld är en typ av ädelmetall som förekommer i naturen på olika platser. Guldet man hittar kan vara mer eller mindre "rent" och då innehålla bland annat koppar och silver.

Man brukar vanligen leta guld i typ kvartsgångar och i bergarter med så kallat vulkaniskt ursprung. Guldet kan återfinnas i bergarter som genom åren brytits ner av väder vind och regn och där frigjorda guldpartiklar följt med i vattendragen och sedan sedimenterat i de naturliga "fällor". Här av brukar man som privatperson leta guld i dessa vattendrag.

 

Vaska Guld Panna

BUTIKENS OMDÖME

En vanlig modell av vaskpanna för guldvaskning. En kul pryl att ha i bilen, på semestern, vid bärplockning eller övriga friluftsaktiviteter som kan sysselsätta de små i familjen. Kika på SGU´s kartor så kanske ni hittar en liten guldfyndighet vid er närhet.

Tekniken med att vaska guld är inte så svårt att lära sig, du kan hitta många lärande och inspirerande filmer på YouTube där du framför allt ser hur man hanterar vaskpannan på rätt sätt.

Art. nr. 902030
Gyttorp Termos 0,5 Liter ERBJUDANDE
219 kr
Gyttorp ståltermos i form av en Hagelpatron. Robust modell som inger ett gediget och solitt intryck med lock i mässing. En utmärkt present till jägaren. Rymmer 0,5 liter.
Art. nr. DI-925500
Liten Lättviktsyxa
165 kr
Liten och smidig yxa att ha med i ryggsäcken, skotern eller vandring.
Art. nr. DI-980510
Provrör Guld och Mineraler
29 kr
Provrör så du kan spara och säkert få hem guldkorn eller andra mineraler.
Art. nr. DI-223590
Skjutmål Tre i Rad Luftgevär
239 kr
Tävla i Tre i Rad med ditt luftgevär. Ett roligt skjutmål som går ut på att få tre lika i rad. Dock inte helt så enkelt som att kryssa och ringa på pappret.
Art. nr. DI-825050
Skyddsväst För Ölflaska
99 kr
En rolig partyhöjare bland jägare, militärer och poliser med fler.
Art. nr. PW-50850569
Pinewood Friluftsbyxa Caribou Copper REA
489 kr
Modern och praktisk friluftsbyxa från Pinewood med behaglig passform. Tillverkad i Pinewoodas slitstarka vattenavvisande TC-Lite material.
Art. nr. DI-420550
Väska för Gevärsstock med Patronhållare Grön
225 kr
Art. nr. LF-98000-H1640-A
Hogue Stock Anpassad Husqvarna 1640 Alu
4675 kr
Houge Stock som är anpassad för Husqvarna 1640 modell med Aluminium underbeslag. Med denna kolv får ditt vapen en helt ny ergonomi och greppvänlig yta. Enkel att montera.
Startsida
Art. nr. PW-56790
Pinewood Byxa Reswick Camo REA C58
900 kr
Modern och praktisk Jaktbyxa från Pinewood med behaglig passform.
Startsida
Art. nr. DI-VOSR30
Fäste Eftersökslampa Kikarsikte
149 kr
Här har du ett ringfäste som kan anpassas för att monteras på både 1 tum och 30 mm kikarsikte. Ringfästet har en Weaver eller Picatinnyskena som sen kan användas för att montera eftersökslampa eller kamera.
Startsida
Art. nr. PW-50850569
Pinewood Friluftsbyxa Caribou Copper REA
489 kr
Modern och praktisk friluftsbyxa från Pinewood med behaglig passform. Tillverkad i Pinewoodas slitstarka vattenavvisande TC-Lite material.
Startsida
Art. nr. ST-691341
Dubbel Vapenrem Camo Neoprene
495 kr
Stabil och smidig D dubbel Vapenrem i Camo Neoprene. Remmar i nylon. Enkel att montera och ta bort. En fin och praktisk gevärsrem till ett mycket bra pris. Bär ditt vapen smidigt.
Startsida
Art. nr. ST-711003
Grillgaller Eldstad Stor
425 kr
Grillgaller med utfällbara ben för eldstaden, stor modell där du kan ha flera pannor på samtidigt.
Startsida
Art. nr. DI-905450
Roster Grillplats Utomhus
389 kr
Roster för att ha på utegrillplatsen. Ger bättre förbränning och minskar röken.
Startsida
Art. nr. DI-SCBPS-05
Benstöd 23-33 cm Bi-Pod Ledad
675 kr
Ett prisvärt och väl fungerande benstöd för ditt kulgevär. Bipod i standardutförande med ställbar längd från 23 till 33 cm. Monteras i gevärsstockens främre rembygelskruv eller på Picatinnyskena med den medföljande adaptern.
Startsida
Art. nr. DI-955520
Sätesskydd Neoprene Camo
339 kr
Sätesskydd eller även så kallat klädselskydd till bil. Tåligt och värmande sätesskydd i jaktlig Camostil. Perfekt att skydda ditt bilsäte från smuts och väta vid jakt.